Boleče grlo

Od jeseni pa vse do pomladi nas večinoma začnejo pestiti razne težave, kot so prehlad. Takrat nam največ pade imunski sistem, nismo več tako aktivni, dnevi in noči postanejo mrzli in seveda nas napade prehlad. K prehladu pa sledijo tudi druge težave, kot je boleče grlo. Lahko kar sami odpravite bolečine v grlu, ampak vedno se ne obnese.

boleče grlo

Najprej nas vedno začne nekako skeleti v nosu, dobimo izcedek, potem pa se težave nadaljujejo. Najtežje je takrat, ko nas začne bolet grlo. Ta bolečina ni prijetna, ne moremo več požirat hrane, tudi ko pijemo nas zelo boli. Nobeno domače zdravilo nam takrat ne pomaga, moramo stopit do lekarne, kjer je zelo učinkovito smrekovo mazilo.  Boleče grlo je za vse prava nadloga, še posebej je težavno za naše otroke. Takrat nam ne pomaga nič drugega, kot da jemo bolj tekočo hrano, ne pretrdo ter pijemo tople čaje.

Boleče grlo ni zbira starosti, lahko boli vsakogar. Večinoma takrat prizadene zgornja dihala, pravimo pa tudi angina. Angina največ krat napade naše otroke v puberteti, ampak tudi mi starejši lahko vedno začutimo bolečine v grlu. Ko govorimo o angini pomeni, da so naše grlo napadli različni virusi in bakterije, zato je prišlo do bolečin. Ampak vedno bomo to boleče grlo lahko rešili, samo v lekarno moramo stopiti, če pa res nič ne pomaga pa je tukaj naš zdravnik, ki bo presodil kako dalje ravnati. Pravijo, da moramo tudi v zimskem času se gibat, pojesti polno vitaminov, kot je sadje in zelenjava in se mogoče lahko rešimo teh težav. Izogibajte se mrzlih pijač, naj je čim bolj mlačna ali pijte tople napitke. Nekateri tudi poleti pravijo, da jih boli grlo, saj se poslužujejo samo mrzlim pijačam in takrat lahko pride do težave. Poskusite mazilo smrekovit, mogoče bo tudi vam pomagalo odpravit te težave z grlom.