Boleče noge so lahko tudi utrujene

Sigurno ste že kdaj tarnali, da vas bolijo noge. Če ne lahko rečete hvala bogu. Boleče noge so lahko normalni pojav, ko so noge utrujene, lahko pa je tudi kaj resnega. Vse je odvisno zakaj so nas noge začele boleti, kaj smo počeli. Največ krat nas bolijo, ker so naše noge utrujene, ker smo mogoče preveč ur stali na nogah, mogoče preveč telovadili ali kaj podobnega. Takrat lahko tudi pride do kakšnega vnetja, ampak te bolečine tudi same od sebe izginejo. Če pa nismo nič takega počeli in začutimo bolečine, ki ne izginejo, pa vemo kam moramo vstopiti in kdo nam lahko pomaga.

Boleče noge lahko rečemo so pogosta težava nas, ne glede na starost ali spol. Lahko smo rosno mladi, lahko starejši se pojavljajo bolečine. Zato ne smemo nikoli rečti, noge te bolijo, ker si že v letih. To sploh ni res, boleče noge pomeni, da so utrujene in tudi mladi so utrujeni. Pravimo, da pride lahko do venskega popuščanja, takrat so naše noge utrujene, mogoče postanejo mravljinčaste, pojavijo se mišični krči, težke noge, napetost v nogah. Sami vzroki zaradi teh bolečin so lahko, ker predolgo sedimo ali seveda stojimo, lahko je vzrok, da se premalo gibamo, tudi debelost je lahko vzrok, prav tako če smo izpostavljeni toploti ali vročini.

boleče noge

Zaradi teh bolečin oziroma težav ne rabimo iskati zdravnika. Boleče noge si lahko sami pozdravimo, če lahko temu tako rečemo. Kot prvo nam bo pomagal počitek in dobro bi bilo, da imamo noge vzdignjene. Tudi lahke aktivnosti nam lahko pomagajo ali pa fizioterapija. Najbolj pa sami vemo zakaj so boleče noge in kje je napaka. Je pa še tukaj ogromno drugih dejavnikov, ki pripomorejo do bolečih nog.na spletni strani si lahko ogromno še preberete in tudi kako jih odpraviti. Lahko si tudi pomagamo z raznimi mazili, ki jih uporabljajo tudi včasih športniki.