Čudovita dežela Irska

Kako se vam zdi zamisel potovanja na Irsko? Mamljivo kajne ne, Irska je prečudovita otoška država, ki se nahaja v Britanskem otočju.  Zaznamujejo jo številne znamenitosti, čudovita pokrajina, zanimivo kulturno ozadje in njena pestra zgodovina. Seveda pa so Irci predvsem znani po njihovem pivu ter viskiju. Irska vam ponuja številne atrakcije in aktivnosti, ki jih lahko doživite na potovanju, te pa vam bodo zavedno ostale v spominu.Irska

Ena izmed najbolj priljubljenih in obiskanih znamenitosti na Irskem, so vsekakor Moherski klifi (Cliffs of Moher). To so več kot 200 m skalnate tvorbe s prekrasnim pogledom, ki jemljejo dih  in povzročijo kurjo polt vsakemu obiskovalcu. Naslednja destinacija, ki je vredna ogleda je glavno mesto Dublin. Prestolnica Irske, ponuja turistom različne dejavnosti, kot je degustacija in ogled znane pivovarne Guinness, lahko pa obiščete katedralo svetega Patrika. Nikakor ne smete pozabiti obiskati, kakšen pub v katerih lahko občutite irski način življenja in  z užitkom popijete kozarček piva. Če vas zanima lahko obiščete tudi mesto Belfast, kjer je bila zgrajena najbolj znana ladja na svetu Titanik in v njej zveste vse podrobnosti.

Za hrano in pijačo vam ni potrebno skrbeti, sicer so cene nekoliko dražje vendar je hrana okusna in hitro dosegljiva, če vam slučajno ne bo všeč, lahko obiščete značilni “fish&chips ali kakšno drugo restavracijo s hitro prehrano. Kar se tiče potovanja po Irski je cenovno najboljša izbira, da najamete avto, to vam bo tudi omogočilo, da vidite čim večji del Irske. Imate tudi možnost javnega prevoza, kot so avtobusi in vlaki. Preden pa se odpravite na Irsko, se morate zavedati, da so cene na Irskem visoke in, da je celotno potovanje lahko velik zalogaj. Vendar je veliko načinov, kako lahko zmanjšate stroške in potujete bolj poceni ter brez skrbi, da bi preveč zapravil. Saj je Irska resnično lepa pokrajina, polna čudes, katero je vredno obiskati vsaj enkrat v življenju.