Garažna vrata cene morajo prepričati

Tudi vi urejate okolico svojega doma in raziskujete možnosti za namestitev novih garažnih vrat? Kakšno je gibanje cen garažnih vrat in na kaj pri izbiri paziti?

Kakšna garažna vrata izbrati?

Pri izbiri garažnih vrat se morate najprej vprašati ali želite vrata na ključavnico ali daljinsko odpiranje. Odločitev je vaša in odvisna od vaših potreb. Daljinsko odpiranje vam seveda delo poenostavi, saj vam ni potrebno izstopati iz vozila, hkrati pa je zagotovljeno tudi ročno odpiranje za primer izpada električnega energije. Vrata na ključavnico pa od vas seveda zahtevajo izstop iz vozila, kar sicer ni najbolj prijetna izkušnja ob slabem vremenu, zagotavljajo pa taka vrata neke vrste nostalgično noto. Možne so tudi kombinacije daljinskega ter ročnega odpiranja – se pa je potrebno o njih pozanimati neposredno pri ponudnikih.

 

garaža

 

In kakšna so garažna vrata cene?

Vsaka garažna vrata cene so odvisne od več dejavnikov. Seveda v prvi vrsti količine vaših želja. Ceno pogojuje izbira modela vrat, pomembna pa je tudi izbira med enokrilnimi in dvokrilnimi vrati.  Ker lahko izbirate med različnimi dvižnimi sistemi – o tem, kateri so najboljši za vas in vaše potrebe, se pogovorite s strokovnjaki, ki vam bodo pripravili ponudbe – se razlikujejo tudi njihove cene. Na ceno vpliva izbira materiala, kjer lahko izbirate med večno modernim lesom, odpornim jeklom ter prilagodljivim aluminijem. Spet se morate pri odločitvi osredotočati nase, smiselno pa je, da so vrata skladna tudi z objektom in njegovo okolico. Ker saj veste, garažna vrata izstopajo in roko na srce, opazijo jih prav vsi. Hkrati pa na izbiro materiala vpliva tudi namembnost samega objekta – industrijske hale zahtevajo odpornejše materiale ter prilagojene dvižne sisteme, saj se bodo vrata odpirala pogosteje kot recimo v stanovanjskem objektu.

Pozanimajte se tudi o možnostih, ki vplivajo na povečanje energetske učinkovitosti vašega objekta, ki jih lahko prispevajo prav garažna vrata. Nenazadnje pa ne pozabite, da na ceno vpliva tudi kakovostni razred izbranih vrat, pri čemer preverite tudi certifikate, ki to kakovost dokazujejo.