Kako je najlažje odpraviti hripavost in bolečine v grlu

Hripavost je grozna nadloga pozimi ali v katerih koli drugih letnih časih, zato si poglejte, kako si pomagati v primeru hripavosti na naraven način, ko se pojavi. Tudi poleti je hripavost pogosta zaradi uživanja hladne hrane in pijače z ledom ali iz hladilnika, zaradi prepiha in klime ali zaradi kričanja, ki traja dlje časa, glasilke pa tega niso vajene. Hitro lahko zgubite svoj dober glas, pa še grlo zna peči in boleti, včasih se preseli še na pljuča ali ušesa. Vendar se da pomagati.

hripavost

Hripavost preprečite s preventivo, da uživate hrano in pijačo sobne temperature in da se zdravo prehranjujete ter ste odporni. Izognite se nenadnim temperaturnim spremembam in prepihom. Če pa se hripavost pojavi, potem imate več možnosti, da ga odpravite ali ublažite. V lekarni in na spletni strani dobite naravne zelišče bombone, ki mažejo grlo in preprečujejo hripavost. To lahko enako naredite z medom, če ga ližete počasi, vendar je med težak za želodec in so zeliščni bomboni, ki so tudi za diabetike, boljši.

Lahko tudi grgrate timijanovo tinkturo, ki izjemno pomaga ter ubije vse bacile v ustih. To naredite velikokrat. Dobro je jesti hrano, ki blaži grlo. To je vsa hrana, ki vsebuje dosti vode, ki so zelenjava in sadje ter tudi tople juhe. Pijte več vode, ki naj bo sobne temperature. Uživate lahko tudi sirup narejen iz smrekovih vršičkov ali sirup iz lekarne. Nekateri so narejeni iz naravnih sestavin, drugi pa ne, zato vprašajte, kaj vsebujejo in se odločite za tistega, ki vam ustreza.

Če imate precej vneto grlo in tudi oteklo ter sluzi, je dobro uživati čebulo in pa slezov čaj, ki pomagata pri tej težavi, ki je lahko hudo moteča. Izognite pa se tudi preveč vroči hrani, ker je grlo razdraženo in glasilke ne delujejo dobro pa bi to bilo obremenjujoče za vaše grlo in bi povzročilo še večje težave. Najbolje je za sebe poskrbeti na naraven način.