Kemični svinčnik je zelo priljubljeno pisalo že več kot stoletje

Kemični svinčnik obstaja že več kot stoletje in je še vedno ena najbolj priljubljenih vrst pisal na svetu. Več o njem si lahko ogledate na naslovu http://www.pisala.si/kemicni-svincniki/. Razlogov za to je več, med njimi pa je najpomembnejši ta, da kemični svinčnik omogoča zelo gladko pisanje. Če iščete pisalo, ki vam bo zagotovilo odlično izkušnjo pisanja, potem je kemični svinčnik zagotovo prava izbira. Kemični svinčniki so pisala, ki s pomočjo majhne kovinske kroglice prenašajo črnilo iz rezervoarja pisala na papir. Kroglica je običajno izdelana iz jekla ali medenine in jo na mestu drži nastavek.

Kemični svinčnik

Črnilo v rezervoarju je gosto, kroglica pa se med premikanjem po papirju vrti, pobere črnilo iz rezervoarja in ga nanese na papir. Še en razlog, zakaj so kemični svinčniki tako priljubljeni, je, da so cenovno zelo ugodni. Najdete jih lahko že za nekaj evrov, zato so odlična izbira za ljudi, ki za pisalo ne želijo zapraviti veliko denarja. Če želite pisalo, ki bo dolgo služilo in gladko pisalo, potem morate vsekakor razmisliti o nakupu kemičnega svinčnika..

Nasveti za pisanje s kemičnim svinčnikom

Za najboljše rezultate uporabite kemične svinčnike s črnim ali temno modrim črnilom. Če je vaša pisava neurejena, namesto kemičnega svinčnika uporabite gelsko pisalo. Preden ga uporabite za pisanje pomembnih dokumentov, vadite pisanje z kemičnim svinčnikom, da se navadite na občutek . Sprva pišite počasi in premišljeno, dokler ne začutite, kako pisalo teče. Med pisanjem držite konico pisala rahlo nad papirjem, da se črnilo ne bi nabiralo na papirju. Uporabite zvezek s kakovostnim papirjem, da se črnilo ne razmaže ali prelije. Ko pisala ne uporabljate, imejte pokrovček na pisalu, da se črnilo ne izsuši. Uživajte v občutku pisanja s pisalom!

Kako se izdeluje kemične svinčnike?

Danes se kemične svinčnike proizvajajo v množičnih količinah in jih je mogoče najti v vsaki trgovini s pisarniškimi potrebščinami. Toda ali ste se kdaj vprašali, kako so ti na videz preprosti predmeti izdelani? Zgodovina pisala s kroglico sega v konec 19. stoletja, ko je László Bíró prijavil patent za “nalivno pero z zamenljivim rezervoarjem za črnilo in pisalno konico, ki jo tvori kroglica, ki se prosto vrti”. Vendar je bilo sodobno pisalo, kot ga poznamo, izumljeno šele v štiridesetih letih 20. stoletja. Prvi korak pri izdelavi pisala je izdelava ohišja, ki je običajno izdelano iz plastike ali kovine. Naslednji korak je izdelava rezervoarja za črnilo, ki je običajno kovinska cevka. Rezervoar za črnilo mora biti neprepusten, da črnilo ne izteče, ko pisala ne uporabljate. Ko je rezervoar za črnilo izdelan, je naslednji korak pritrditev pisalne konice na ohišje. Pisalna konica je običajno majhna kovinska kroglica, ki se lahko prosto vrti. Kroglica je prevlečena s posebnim materialom, ki ji omogoča, da pobere črnilo iz rezervoarja in ga prenese na papir. Na koncu se na ohišje pritrdi pokrovček in pisalo je pripravljeno za uporabo.