Kolagen

Ste se mogoče že kdaj vprašali kaj tvoje telo drži skupaj. Nekaj mora biti, kot eno lepilo, da smo sestavljeni. Verjamem, da se vam sliši to malo čudno ali smešno, ampak če ste slišali za kolagen, je to ta protein za naš obstoj. S pomočjo kolagena je naše telo nekako zlepljeno.

kolagen

Verjamem, da še mogoče sedaj temu ne verjamete ampak je kolagen kot eno lepilo, ki nas drži skupaj in smo ta kar smo. Večkrat nekoga slišimo, da ima težave s sklepi, rane, strije, probleme s kožo, šibke lase, utrujenost in še več podobnih težav, to je vse povezano s kolagenom, ker nam ga primanjkuje. Mogoče ste že kdaj sami imeli kakšne podobne težave in vam je zdravnik že omenil, da vam ga primanjkuje. Mogoče takrat niste preveč se na to ozirali, ampak pomanjkanje kolagena lahko privede do določenih težav.

Celo našo življenje oziroma telo je povezano s samim kolagenom. Dobimo ga v telo z določeno hrano in ga telo proizvaja samo. Se pa z leti vse spremeni in ga naše telo ne more več tako proizvajat in to seveda mi tudi občutimo. Lahko ga v naše telo začnemo dodajati sami z raznimi pripravki, kar tudi včasih ni slabo. Naše kosti, mišice ter koža nam to najprej pokažeta, zato je dobro da pravi čas začnemo z dodajanjem na takšen ali drugačen način. Mogoče je do sedaj nekdo mislil, da je samo v naši koži, ko vidi kakšne spremembe, pomisli na kolagen. Ampak sedaj veste, da ni samo v koži ampak povsod, saj je kot eno lepilo, ki nas drži skupaj. Če vidite spremembe na vašem telesu, v mišicah ali kosteh sedaj veste v čem je lahko problem. Mogoče poiščete kakšne dodatke, ker vaše telo ga več ne more toliko proizvajat, vi pa bi še radi bili aktivni.