Oralna kirurgija odstranjuje tretje kočnike

Oralna kirurgija opravlja več dejavnosti in sicer, če imate težave z modrostnimi zobmi ali izgubo zob, pa tudi, če imate težave z vašo čeljustjo. V teh primerih in še nekaterih drugih boste potrebovali res dobrega zdravnika kirurga, ki vam bo rešit vašo težav. Vse o oralni kirurgiji pa lahko najdete na tej povezavi katere naloge opravlja oralna kirurgija. Modrostni zobje oziroma tretji kočniki povzročajo lahko veliko težav, kot so stalna in zelo boleča vnetja, zato jih mora odstraniti oralni kirurg. Največkrat v ustih ni dovolj prostora za tretje kočnike, ali se vraščajo v drug zob ali pa povzročijo karies od katerega ni dostopa.

oralna kirurgija

Oralna kirurgija je nujna pri močnih bolečinah, ko ne more kočnik, ki je zrase naknadno, se pravilno umesiti v čeljust, ker je običajno zanj prostor preveč omejen. Zelo redki so ljudje, ki to prenesejo brez komplikacij in z velik bolečine. Grozna bolečina in otekanje so pri tem zelo pogosti in se jih težko prenaša, zato se taka operacija naredi čim prej je mogoče.  Oralna kirurgija se v tem primeru izvaja pod lokalno anestezijo, kar bolečino omili, da se lahko nemoteno naredi tak poseg.

Po tem ,ko je oralna kirurgija opravljena, je potrebno nekaj dnevno okrevanje, da se kri ustavi in da se rane zacelijo ter otekline izginejo. Olajšanje je neizmerno. Otekline se blažijo z obkladki. Nujno se je treba izogibati vroči ter hladni pijači. Uživajte samo mlačno oziroma sobne temperature ter pazite na prehrano, d ne uživate sladkih stvari. Sledite navodilo oralnega kirurga in če lahko, spirajte usta z žajbljem, ker bo pomagal pri razkuževanju rane in celjenju, kot tudi kamilica.

Ob hudih bolečinah nujno takoj obiščite zdravnika, da preveri, kaj je narobe in vas morebiti takoj napoti h kirurgu, dokler se zadeve niso zakomplicirale. Huda  vnetja se namreč potem zdravijo še dolgo časa, tudi nekaj mesecev, zato se splača takoj reagirati in ne odlašati.