POLIKARBONATNE PLOŠČE SE UPORABLJAJO ZA KRITINE NADSTREŠKOV

Polikarbonat ali polikarbonatne plošče se pogosto uporabljajo za kritine nadstreškov, saj gre tu za izjemno trpežno snov. Na priloženi povezavi pa lahko preverite ponudbo in naročite svoje plošče, ki vam bodo služile še dolga leta. Ko je govora o kritinah nadstreškov, je namreč izjemno pomembno, da se uporablja kakovosten in trpežen material. Takšen material bo namreč ščitil vas in vaša vozila pred najrazličnejšimi vremenskimi vplivi. To pa je nenazadnje cilj vsakega nadstreška, torej, da je narejen dobro in služi svojemu namenu.

polikarbonatne plošče

Polikarbonat je torej izredno praktična, stabilna in trpežna snov, ki se uporablja v najrazličnejše namene, ne le v obliki kritine nadstreškov. Slednji je najbolj pogost način uporabe, poznamo pa še rabo polikarbonatnih plošč za potrebe zastekljevanja. Najpogosteje gre za zastekljevanje rastlinjakov, oken, stenskih pregrad, reklamnih panelov in podobno. Osnovna lastnost polikarbonata je torej, da gre za odporen material, ki je primeren za zagotavljanje zaščite pred najrazličnejšimi vremenskimi pojavi. Tako bo kritina iz polikarbonatnih plošč ščitila vaše vozilo pred močnejšim dežjem in tudi točo. Zaradi dolge življenjske dobe tovrstnih plošč, pa boste mirni dalj časa. Tako se ne boste obremenjevali z neprestanim menjanjem in popravljanjem svoje kritine nadstreška, kar je zagotovo velika prednost.

Polikarbonatne plošče so na voljo v različnih dimenzijah ter se enostavno režejo in oblikujejo, kar pomeni, da lahko zgradite nadstrešek povsem po svojih merah. Poznamo pa tudi plošče, ki so UV zaščitene in so poleg tega še ognjevarne. Tovrstne polikarbonatne plošče so torej odporne na ultravijolične žarke, kar je v vseh, predvsem pa poletnih, mesecih velika prednost. Ognjevarne plošče pa so tiste, ki so negorljive in so posledično precej varnejše. Popularnost in uporaba tovrstnih plošč pa sta v porastu, kar nakazuje na kakovost. Pri izgradnji nadstreškov pa je poleg kakovosti zagotovo pomemben še videz. Slednji je pri uporabi polikarbonata precej eleganten in moderen.