5 KORAKOV DO IZBIRE PRAVEGA FOTOGRAFA NA POROKI

Fotografije vaše poroke bodo najbolj cenjeno poročno sporočilo – veliko parov jih ob prejemu objavi na socialnih omrežjih, čez nekaj let pa se boste tako spominjali svoje zaobljube, poljuba in prvega plesa. Zato mora biti poročni fotograf izbran premišljeno. Razumeti mora vašo vizijo poročnega dne, morate mu zaupati in se ob njemu počutiti udobno.

 1. Prizorišče poroke in stil fotografije, ki vam je všeč
  Najprej se morate odločiti kakšen stil fotografiranja imate najraje, saj boste s tem ugotovili, kakšen poročni fotograf je pravi za vas. Fotografi imajo različne stile in vsi stili niso združljivi z vašim prizoriščem in vašo vizijo poroke.
 2. Na socialnih omrežjih preverite priporočila
  Za velik dan kot je vaša poroka, se splača imeti najboljše. Medtem ko se morda lahko dogovorite za dobro kupčijo s fotografom, ki je nov v industriji, morate najti nekoga, ki mu lahko zaupate, da bo fotografiranje izvedel pravilno in v skladu u vašimi željami. Popolnost prihaja z izkušnjami – nujno je da poročni fotograf ve kaj dela, zato na socialnem omrežju preglejte, kaj za vašega izbranega fotografa pravijo pari.
 3. Fotografski portfelj in pestrost ponudbe
  Kot se razlikujejo stili fotografiranja, se seveda razlikuje tudi oprema, ki jo ima vaš izbrani poročni fotograf. Si na poroki želi zabavne fotografije iz fotografskega kotička ali pa fotografije iz ptičje perspektive? Pozanimajte se ali ima vaš fotograf ustrezno opremo.
 4. Izvedite intervju in se pogovorite o honorarju
  Kot rečeno v prejšnji točki, je nujno da se s poročnim fotografom dogovorite glede opreme, ki jo nudi. Poleg opreme pa je pomembno razdelati tudi honorar in kaj vse ima vaš poročni fotograf v ponudbi. Nekateri v končno ceno vključijo vse, vključno z albumi, slikami z visoko ločljivostjo in, medtem ko imajo drugi fotografi fiksno ceno ter nato dodatno urno postavko.

poročni fotograf