Specializirana treking kolesa nudijo udobno vožnjo tudi na daljših poteh

Lahko rečemo, da je kolesarjenje najboljša rekreacija kar jih poznamo. Največji navdušenci športnih aktivnosti v naravi so zagotovo tudi kolesarji na dolge proge. Ne samo telo, tudi naš um se lahko popolnoma regenerira. V kolikor si s kolesom niste popolnoma domačin in iščete pravo kolo zase, je najboljša možna izbira treking kolesa. Ta kolesa so hibrid, ki v svoji kombinaciji ponujajo športni izgled gorskega kolesa pa vendarle nudijo udobno vožnjo, ki j del mestne vožnje. Lahko rečemo, da so treking kolesa namenjeni daljšim cestnim vožnjam. Odlično pa se podajo tudi medkrajevni in mestni vožnji. Zaradi dobre kombinacije in uporabnosti, so tovrstna kolesa postala pravi hit tako pri rekreativnih kot tudi profesionalnih kolesarjih.

Pri izbiri kolesa je pomembno vdeti katero kolo je najbolj primerno za način vožnje. V kolikor se imate večino časa namen voziti po asfaltu ter urejenih poteh so treking kolesa ena izmed boljših izbir. Z njim boste zadovoljni tudi na daljši vožnji ne samo izletu po mestu. Danes nam je na voljo široka ponudba treking koles in je pri izbiri potrebno poznati določene lastnosti, ki nam jih kolo lahko nudi. Na ta način lahko izberete pravo kolo zase.

treking kolesa

Pri izbiri treking kolesa si lahko pomagate z naslednjimi smernicami:

  • Udobnost, ki jo ponujajo treking kolesa nam nudijo sproščeno in zravnano vožnjo. V kolikor treking kolo primerjate z cestnim kolesom, je sama vožnja nekoliko počasnejša pa vendarle bolj udobna.
  • Tudi treking kolesa nam nudijo izbiro disk zavor, ki veljajo za najboljše.
  • Potrebno je izbrati pravo velikost kolesa, saj le ta lahko poskrbi tudi za varčevanje z energijo, kar je pomembno predvsem pri daljših vožnjah.
  • Pri izbiri kolesa je potrebno nekaj pozornosti nameniti tudi izbiri gume. Treking kolesa imajo ožje gume z redkejšim profilom, ki nudi udobno vožnjo na asfaltni površini.
  • Prava velikost okvirja je glavno vodilo udobne vožnje.

Pri izbiri treking kolesa vam lahko pomagajo tudi specializirani prodajalci, s pomočjo katerih bo izbira vašega kolesa prava.