Ultrazvok rame je prijetna terapija, ki oživi celice

Ultrazvok rame poteka s pomočjo mehanskega valovanja snovi s frekvenco nad 20 kHz. Pri tej metodi ni nobenega sevanja in je povsem neboleče ter nežno, zato se jo medicina pogosto poslužuje. Ultrazvok rame deluje na telo in celice, katerim oddaja energijo zaradi česar pa se nekoliko segrejejo in bolečine popustijo. V ramah bolečine nastanejo zaradi različnih dejavnikov, kot so vsakodnevne dejavnosti, ponavljajoči se gibi in spremembe v tkivih, kar lahko zelo boli.

ultrazvok rame

Ultrazvok rame najhitreje na najbolj enostaven način odkrije vzroke bolečin v ramenih. Zaradi teh bolečin se zmanjša gibljivost ramen, predvsem pa sklepa. Ni pomembno, kakšna je bolečina v ramenu, vedno se priporoča tovrsten ultrazvok, ker je neškodljiv, preprost in enostaven način pa tudi neboleč za odkrivanje težav, a boste vedeli, zakaj je ramenski sklep manj gibljivi n kako se to zdravi.

Ko gre naročeni na ultrazvok rame, se na to ni treba nič posebej pripraviti in se lahko taka preiskava izvede tudi večkrat zaporedoma brez kakršne koli škode. Zdravnik pa bo sproti vedel, kaj se z ramenom dogaja in bo lahko zdravljenje prilagajal dani situaciji. Ultrazvok se izvaja s pomočjo posebne naprave, pregled pa naredijo strokovnjaku, ki so primerno izurjeni za tako delovanje.

Ker lahko zelo hitro diagnosticirajo težavo, je tak pregled res zelo učinkovit in nepogrešljiv. Strokovnjak bo ugotovil ,ali gre za enkratno poškodbo, ali pa je nekaj, kar traja že dolgo časa in je kronični, ali gre za spremembe v tkivu in kako dolgo bo trajalo zdravljenje.

Kot vidimo je ultrazvok rame res enostavne in najhitrejši način odkrivanja vzrokov in postavljanja diagnoz ter možnosti zdravljenja za vse paciente, najlepše pa je to, da v nekaterih centrih, kjer to delajo vsakodnevno ni čakalnih vrst. Preverite, kej to je in se naročite takoj, če čutite kakršno koli težavo bolečino ali zateglost v ramenih. Splača se to storiti za lastno zdravje.