Vertikalna miška – obvezna oprema vsake pisarne

Računalniška miška je zunanja komponenta računalnika, ki nam omogoča lažje opravljanje določene funkcije ali naloge pri delu na računalniku. Kaj pa ergonomska vertikalna miška?

Vertikalna miška, je vhodna/izhodna naprav, ki je zasnovana tako, da se prilagaja obliki uporabnikove dlani in med uporabo zagotavlja največje možno udobje tudi po daljšem času. Poleg tega nudi poseben naslon za palec tako, da je celoten prijem še boljši in uporabnost miške bolj enostavna.

Danes večina ljudi veliko časa preživi za računalnikom, ne glede ali je to v službi, domači pisarni ali v prostem času pri igranju video igric. Dolgotrajno delo za računalnikom lahko posledično vodi k določenim bolečinam, kot so npr. bolečine v hrbtenici, vratu in tudi v očeh, zardi prekomernega gledanja v zaslon, ter seveda tudi v zapestju, ko opravljamo dlje časa z miško. Ergonomska vertikalna miška lahko pomaga pri bolečini v zapestju saj njena zasnova omogoča lažjo uporabo pri vsakodnevnih računalniških opravilih.

vertikalna miška

V primeru, zelo dolgotrajne uporabe, pa je primerno pod zapestje postaviti podporo, tako boste zagotovo ostali brez bolečine v rokah. Vertikalna miška je že nekaj časa na trgu in se je pred kratkim znašla tudi v Sloveniji, vendar pa še ni tako priljubljena med uporabniki. Ljudje se še vedno odločajo za nakup navadne računalniške miške, ker mislijo, da izbira miške ni pomembna in da se v večini ne razlikujejo, kakor v ceni ter v obliki. Vendar je izbira miške pomembna, če veliko dela opravljate na računalniku.

Pred nakupom je pomembno vedeti, kako vam bo miška služila, in koliko denarja ste pripravljeni vložiti. Res je, da so cene pri nekaterih miškah visoke in, da veliko denarja zapravimo za znamko, vendar imajo določene miške več funkciji od drugih. Vertikalna miška je primerna za delo v pisarni, kot pri igranju video igrici, njena cena pa je relativno ugodna, glede na to kaj nam miška ponuja in omogoča.