Artritis in zdravlkenje z metodo s K-Laser

Artritis je vnetje sklepov, povzroča pa bolečino in lahko napreduje v  deformacijo sklepov. To je bolezen, ki lahko napade en sam sklep ali pa vse  sklepe. Artritis je izjemno nadležna bolezen, zaradi katere je težko spati, delati, celo jesti saj je bolečina prisotna ves čas. Več o artritisu preberite na povezavi https://www.semos.si/kaj-je-artritis/.

Ta bolezen napreduje tako, da povzroča različna vnetja, pri tem pa deformira sklepe, povzroča različne degenerativne spremembe pri sklepih in se spreminja. Prav zaradi tega je znanih preko sto oblik artritisa. Različni artritisi pa nastanejo zaradi različnih vzrokov. Zaradi tega se tudi pristopa k zdravljenju vsakega artritisa posebej različno.

artritis

Simptomi, ki povzročajo artritis so najpogosteje pojavijo postopoma, so pa tudi primeri, da se pojavijo kar naenkrat nenapovedano. Ena najpogostejših oblik artritisa je osteoporoza. Druga najpogostejša pa je revmatoidni artritis. Artritis se zelo redko pojavi pri otrocih ali v mladosti, dosti pogosteje se pojavi po petinšestdesetem letu starosti. Najpogostejša tarča artritisa so ženske, ki imajo povečano telesno težo.

Kako prepoznati artritis? To bolezen najpogosteje spremljajo konstantna bolečina, ki je največja v sklepih. Sklepi postanejo togi, v njih škrta, ko se premikajo ter imajo na površini rdečo kožo. Sklepe je potrebno nežno razgibavati, saj daljše počivanje in neuporaba povzročata še večje težave. Pri osteoporozi pa je bolje, da sklep miruje. Težava lahko postane tudi, da mišice usahnejo, če se sklepi ne uporabljajo dlje časa. Pri osteoporozi na začetku bolečine niso tako močne. Kasneje pa se lahko pojavijo tudi v vratu, v rokah, tudi v spodnjem delu hrbta.

Artritis zdravimo zato, da bi bolečino karseda zmanjšali. Lahko tudi preprečimo nadaljnjo škodo na sklepih in pomagamo sklepom, da zopet postanejo uporabni. Poznamo različne terapije, ki se lotijo artritisa. Ena izmed uspešnejših oblik je metoda s K-Laserjem. To je metoda za lajšanje simptomov artritisa, saj deluje protivnetno in protibolečinsko, zraven pa še  pospešuje celjenje tistih delov telesa, ki jih je prizadel artritis.