Zakaj je cvetni prah tako zdravilen?

Cvetni prah nabirajo čebele v času cvetenja določenih rastlin, kar je skoraj vse leto. Če se vprašate, zakaj uživati cvetni prah, je odgovor, ker gre za izvorno, prvinsko hrano, ki je zdrava in nam da veliko moči ter energije. Je približno tako, kot če bi uživali cvetove rastlin, do katerih pa vsi ne moremo priti ali pa niso dostopni vse leto. Zato je cvetni prah idealna rešitev, da imamo vrhunsko bio hrano pri roki kadar jo potrebujemo. Dejansko ga lahko uživamo občasno, po potrebi ali pa vsak dan v skladu z navodilom na embalaži. Odmerka raje ne prekoračite, saj je znano, da tudi dobre stvari v prevelikih količinah lahko ne naredijo organizmu najboljšega.

cvetni prah

Cvetni prah naberejo čebelarji v panjih čebel in ga shranijo na temno ter hladno v primerno posodo, da se ohrani njegova vrednost, ki traja vsaj dve leti. Ko ga kupite je dobro, da enako naredite in ga hranite v primernem prostoru, da bo res imel vse sestavine, ki jih ima, ko je v redu. Ta naravni prah ima zanimiv okus in se ga uporablja lahko tako, da se ga da med hrano ali napitke ali ga daste pod jezik, kakor lahko pride najhitreje v kri in pomaga pri raznih težavah povezanih z imunskim sistemom.
Kakovosten cvetni prah lahko naročite na zgornji povezavi in ga boste dobili na dom. Ne potrebujete prevelike zaloge, bolje ga je kupovati sproti, da bo vedno svež ni kakovostne. Pomembno pa je, d so čebele nabirale prah s cvetov na čistih območjih, kajti v njem ter v medu se najbolj odražata umazanija ter zastrupljenost območja. Zato prah in med kupite od proizvajalcev, za katere veste, kje pasejo svoje čebele in kam jih vozijo na pašo, če jih nimajo doma. Tajk cvetni prah bo res v redu.
Nikar ne mislite, da je prah, ki ga s cvetov poberejo čebele pa nadomestek za uravnoteženo hrano. Nikakor ne, še vedno se morate prehranjevati zdravo. Prah pa bo le dopolnilo, ko vam kdaj pa kdaj zaniha imunski sistem. Tako boste lahko vse leto zdravi ni čili ter odporni na vse, kar nas čaka v okolju ter znotraj nas.