Smrekovi lesni peleti

Peleti so v zadnjem času vedno pogostejša izbira vrsta energenta, saj so peleti zaradi svoje čiste predelave popolnoma naraven material, ogrevanje z lesnimi peleti pa je tudi cenovno ugodnejša varianta ogrevanja v primerjavi z drugimi energenti. Naj poudarimo, da so smrekovi lesni peleti so ustvarjeni iz čiste smrekove žagovine s postopkom visokega stiskanja, kar tudi spremeni samo žaganja v trdno zlepljeno strukturo in v valjčke različnih dimenzij. Lesni peleti so lahko izredno ekonomična možnost ogrevanja vaše hiše, saj si lahko temperaturo avtomatsko nastavite tako da sama peč oziroma centralni sistem enakomerno porazdeljuje toploto po vašem prostoru.

Če primerjamo lesne pelete z drugimi energenti ugotovimo, da je razlika v ceni kar velika, za kar se lahko zahvalimo dokaj enostavni predelavi ter sami surovini predelovanja. Lesni peleti so pravzaprav žaganje narejeno iz lesnih ostankov, lubja ter delovnih opilkov. Lesni peleti potrebujejo tudi ustrezno peč, ki vam kurjenje popolnoma poenostavi, saj deluje skorajda avtomatsko, vaša naloga je le, da lesne pelete stresete v  za to namenjen zalogovnik, peč sama pa poskrbi za vse ostalo. Toploto lahko regulirate na sobnem termostatu, tako, da je sama poraba pelet v času ko vas ni doma popolnoma zmanjšana oziroma se peč zažene ob vašem prihodu domov. Peči je potrebno le odnesti pepel, ki pa ga lahko odložite kar na vrt, saj so peleti popolnoma naraven proizvod, tako da pepel vašemu vrtu ne bo škodoval.

Na vprašanje zakaj se odločiti za lesne pelete smo skoraj da odgovorili, ogrevanje ter skrb za peč je izredno enostavna, prav tako pa so peleti ekološko pridelani, pazite le pri proizvajalcih, ki ponujajo pelete s smolo saj vam le ti lahko poškodujejo peč. Količina oziroma pakiranje peletov vam je na voljo tudi v manjših pakiranjih, prav tako imate pri prodajalcih možnost naročanja manjših količin.