Kombinirane posteljice za dojenčke, ki si jih lahko izposodite

Kako pomembna je bližina staršev za razvoj otroka nas opozarjajo mnogi strokovnjaki, ki nam lahko pomagajo pri ustreznem razvoju našega otoka. Načrtovanje nakupa opreme za dojenčka še začne nekje po vseh potrebnih pregledih, pri katerih se lahko pri otroku odkrije določeno napako v razvoju, to je nekje okoli 20 tedna ko imamo tudi morfološki pregled, na podlagi katerega lahko rečemo, da nosimo pod srcem zdravega otroka. Nekateri starši so pri izbiri in nakupu opreme nekoliko bolj ekonomsko naravnani in se odločijo za najem posteljice, ki je dojenčkova prva, saj jo zelo hitro preraste. Naš malček potrebuje predvsem našo bližino in dotik, kar mu lahko omogočimo tudi z izbiro posteljice za dojenčke, ki se pritrdi na vašo posteljo in temu načinu skupnega spanja nekateri tudi rečejo co-sleaping, kar je sigurno dobra izbira za vašega novorojenčka saj po nekaterih raziskavah omenjen način prepreči tudi določeno število smrti otrok v zibki.

posteljice za dojenčke

V kolikor izberete posteljice za dojenčke, ki se pritrdijo na vašo posteljo bodite previdni pri montaži ter dobri pritrditvi, da bo posteljica varna za vašega dojenčka. Vsekakor pa na tak način dajemo otroku določeno varnost ter zanesljivost ter daljši in trajnejši stik, ki ga vaš otrok potrebuje zato, da postane čustveno zrela oseba.

Izbrane posteljice za dojenčke imajo veliko dobrih lastnosti, saj je montaža popolnoma enostavna, prav tako si sami lahko nastavite nagib, prav tako pa lahko omenjeno posteljico spremenite v samostoječo enoto, ki je del modernega designa.

Najem posteljice za dojenčke dejansko lahko priporočimo vsem staršem, saj je to ekonomičen način, ki je obenem prijazen do našega okolja, po drugi strani pa se morate zavedati, da dojenček spi v takšni posteljici maksimalno 6 mesece, kar pomeni, da je najem posteljice za dojenčke smiselna poteza, saj se vam po tem času ni potrebno ukvarjati v elementi, za katere morda nimate dovolj prostora v vašem stanovanju.