Repa recept je super izbira za ta letni čas. Ta zelenjava je ena izmed tistih pozabljenih sestavin, ki bi jih morali pogosteje vključevati v jedilnik. Repa recept je na tej povezavi zato hitro kliknite https://www.nadlani.si/life-style/repa-recept/. Ta hranljiva zelenjava je bogata z vlakninami, vitamini in minerali, poleg tega pa jo lahko pripravimo na številne načine. Če iščete preprost in okusen repa recept, ki bo popestril vaše obroke, ste na pravem mestu.
Zakaj je repa odlična izbira?
Repa je izjemno vsestranska – lahko jo pečemo, kuhamo, pražimo ali jemo surovo. Ima blag, rahlo sladkast okus, ki se lepo poda k različnim začimbam in drugim sestavinam. Poleg tega je nizkokalorična, a hkrati bogata z antioksidanti, kar jo naredi popolno izbiro za uravnoteženo prehrano.
Preprost repa recept za dušeno repo
Eden najbolj priljubljenih načinov priprave je dušena repa, ki je odlična priloga ali lahka glavna jed.
Sestavine:
- 500 g repe
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- Sol in poper po okusu
- Ščepec kumine ali timijana (po želji)
- 1 dcl zelenjavne jušne osnove
Postopek:
Repo operemo, olupimo in narežemo na tanke rezine ali kocke.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo.
Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto.
Dodamo repo, solimo, popramo in po želji začinimo s kumino ali timijanom.
Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in na nizkem ognju dušimo približno 20 minut, dokler se repa ne zmehča.
Postrežemo kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed s kosom domačega kruha.
Dodatne ideje za pripravo repe
Poleg dušenja jo lahko vključite tudi v juhe, solate ali celo pire. Če imate radi bolj izrazite okuse, jo poskusite speči v pečici s krompirjem in korenčkom – tako bo dobila prijetno hrustljavo skorjico.
Ne glede na način priprave je repa odlična sestavina, ki si zasluži več pozornosti v naši kuhinji. Poskusite ta repa recept in uživajte v njenem naravnem okusu!