Športna prehrana je sodoben trend prehranjevanja

Športna prehrana je primerna za vse aktivne ljudi in ne samo za športnike. Sicer je razlika, ali ste rekreativni športnik ali profesionalni ekstremni, vsem pa je skupno to, da se porabi pri športu veliko energije in je zato potrebno človekove celice obnoviti z določenimi snovmi, mineral in vitamini ter beljakovinami, ki pospešujejo regeneracijo celic ter mišic v hitrejšem času, da lahko spet nadaljujete s portom. Več o tem si preberite na povezavi https://www.the-nutrition.com/. Športna prehrana naj postane del vašega vsakdana, saj boste z njo pridobil lepo postavo, mišice, ki bodo vezale dovolj vode nase in moč za ekstremne podvige.

športna prehrana

Včasih potrebujemo nenadoma nekaj sladkega, saj nam lahko pade sladkor v krvi in celicah in ga nujno takoj potrebujemo. Za take primere so najboljše proteinske tablice za športnike, ki jih lahko nosite s seboj in po potrebi tudi užijete. Športna prehrana obsega več produktov, ki se med seboj dopolnjujejo. Največkrat so narejene iz sirotke, da se vnese v telo zadosti beljakovin potrebnih za delovanje in regeneriranje mišic. Nekateri uporabljajo za to tudi banane.

Proteinski napitki so tudi športna prehrana, ki lahko pride prav čisto vsakemu, tudi, če se s športom ne ukvarjate in sedite bolj v pisarni, vsebujejo proteinski napitki snovi, ki jih telo nujno potrebuje vsak dan, da je aktivno in zdravo. Med športne pijače spadajo tudi energijski napitki, ki običajno vsebujejo kofein kot poživilo za boljše delovanje in hitrost. Njena glavna sestavina pa je rastlina guarana.

Športna prehrana je lahko tudi arašidovo maslo, ki je izjemno hranilno, ima zadosti naravnih maščob, ki so topne v vodi in ne redi, daje pa ogromno energije in je primeren za vse obroke.

Seveda je potrebno uživati dosti zelenjave in sadja ter drugih uravnoteženih hranil, k os osnova za zdravje vsakega športnika. Izogibajte se le preveč sladkorjem, čeprav jih s treningi pokurite, ker preveč obremeni trebušno slinavko in jo lahko trajno poškoduje.