Strešna klima za hlajenje in ogrevanje

Pri avtodomih in kamp prikolicah je potrebno imeti dobro notranjo opremo, da je preživljanje počitnic prijetno in udobno. Ena zelo pomembnih stvari je zato namestitev klimatske naprave. Več o klimah v počitniških vozilih si lahko preberete v nadaljevanju, vsekakor pa je priporočljivo, da se odločite za strešno klimo. Strešna klima je izjemno pomembna v poletnih mesecih, ko so temperature visoke. Zelo priročna pa je tudi v hladnejših dnevih. Lastniki počitniških prikolic se lahko odpravijo na počitnice tudi pozimi ali pa takrat, ko so temperature nižje. Takrat je treba razmisliti o vrsti ogrevalnega sistema in strešne klime so odlična rešitev, da vam v notranjosti ni mrzlo. To velja še posebej za večere, ko se rado še dodatno shladi.

strešna klima

Zakaj se odločiti za strešno klimo?

Pri avtodomih in kamp prikolicah je pomembna namestitev klime. Obstaja več vrst klim, vendar je najboljša odločitev strešna klima. Če se odločite za talne ali okenske klime, vam lahko zavzamejo več prostora. In česar ni nikoli preveč v počitniških vozilih je zagotovo prostor. Zato je škoda jemati prostor s klimatskimi napravami, če je možnost, da klimo namestite na strop in vas tako ne moti. Z namestitvijo klimatske naprave na streho avtodoma ali kamp prikolice, je prav tako porazdelitev mrzlega ali toplega zraka veliko bolj enakomerna po prostoru.

Pomembne lastnosti klimatskih naprav

Strešna klima je nameščena na streho počitniškega vozila. Načeloma se nahaja nekje na sredini, zato je enakomerno pihanje zraka v vse smeri lažje. Take klime so opremljene z daljinskim upravljalcem, ki omogoča, da lahko spremenite nastavite iz kateregakoli mesta v prostoru. Možnost je spreminjanja moči in smeri pretoka zraka.

Strešna klima je v primerjavi z ostalimi vrstami tudi bolj tiha in bolj varčna. Na to vliva tudi njena velikost, saj mora biti lahka, da preveč ne obremeni strehe. Zaradi svoje tihosti pa je preživljanje dni in noči v kamp prikolici ali avtodomu prijetno.