Atraktivno Jezero Jasna

Jezero Jasna je umetno jezero, ki je sestavljeno iz dveh delov, izgleda pa izjemno naravno je se je okolju tako prileglo, da se zdi, kot bi ga naredila mati narava. Obe jezeri sta med seboj povezani, umeščena pa sta ob sotočju Male in Velike Psišnice. V neposredni bližini je naravni kanjon, kjer kraljuje hidroelektrarna Kranjska Gora. Gorenjska je polna lepih in pravljičnih znamenitosti in Jezero Jasna je gotovo ena izmed najatraktivnejših.

jezero jasna

Ob Jezeru Jasna je postavljen 6 metrov visok lesen stolp, na katerega lahko splezate z lahkoto in si ogledate prečudovito okolico, saj s tega stopla lahko vidite vse naokoli, tako na samo Jezero Jasna, kot tudi prečudiovite gore pa vse do kanjonov. Stopnice do vrha tega znamenitega stolpa so zelo strme in malo nerodne, seveda pa se podvig na koncu le splača, saj boste s seboj odnesli nepozabne spomine tak ov glavi kot s fotoaparatom. Najlepše pa je to, kar je že redkost, da je uporaba stolpa brezplačna. Z vrha stolpa se ob lepem vremenu da videti tudi vrhove Julijskih Alp.

Jezero Jasna je tako atraktivna razgledniška točka, da si ga boste želeli ogledati večkrat, pa vsakič vas bo navdušilo in pritegnilo z novimi in novimi prizori, ki se vedno spreminjajo. Do jezera je več poti, saj je Gorenjska zelo dostopna z vseh koncev in ima lepo urejene ceste. Obiskovalci jezea, ki so tu več dni, so največkrat nastanjeni v bližnji Kranjski Gori ali Martuljku oziroma v bližnjih krajih. Jezero Jasna je z več koncev tako dostopno tudi s kolesi ali pa peš.

Če boste šli na izlet proti Vršiču naj povemo, da je pot zelo nezahtevna in primerna za vsakogar, celo z otroškimi vozički je dostopna. Zlahka pa vam bodo sledili tudi otroci. Jezero Jasna je od vasi Kranjska Gora oddaljeno samo kakšna dva kilometra. Okoli jezera pa se boste lahko sprehodili v kakšne pol ure saj je tudi ta po zelo nezahtevna.