Lesni peleti morajo biti kakovostni

Lesni peleti so za ogrevanje najbolj poceni in primerna kurjava, saj oddajajo najmanj CO2 v okolje in so zato zelo ekološko primerni. Narejeni os iz čistega odpadka smrekovine kot je na primer žagovina zato se za njih ne poseka dodanih dreves s čimer varujemo okolje. Zimsko ogrevanje z lesnimi peleti je v primerjavi z drugimi način ogrevanja, kot so dva, premog, olje in elektrika veliko cenejše, vendar morajo biti pravi peleti izbrani.

lesni peleti

Lesni peleti morajo biti zelo suhi in najbolje je da so smrekovi, saj je to les, ki ne oddaja veliko CO2 plina v okolje ampak samo toliko, kolikor ga je nastalo med samim procesom fotosinteze, kar je povsem naravno in ekološko najbolj sprejemljivo. Premium lesni peleti so visoke kakovosti, kar pomeni, da so narejeni iz čistega lesa, iz odpadka smrekovine, na primer žagovine in so primerno sušeni. Zaradi tega dobro gorijo in oddajajo visoko temperaturo, ki je potrebna za ogrevanje v zimskih, mrzlih dneh. Letos napovedujejo zelo mrzlo in dolgo zimo, zato je potrebno lesne pelete nabaviti prej, če imate prostor kar v tonskih vrečah, da bodo vedno pri roki, ko jih potrebujete.

Lesni peleti so ekološki in poceni način ogrevanja za vsako hišo, za vsako peč in ohranjajo peč čisto ter ravno tako dimnik, če so pravilno sušeni, da se  v peči ne smodijo in dobro izgorevajo. V primeru, da vsebujejo preveč vode, da niso prav pripravljeni, pa je efekt slab, kar poceni, da peč ne bo dobro ogrela prostorov, da se bo dimnik zamazal in se bo peč zapacala. To lahko povzroči dodatne neprijetnosti in celo stroške, česar pa si nihče ne želi, zato je najbolje nabaviti premim lesne pelete.

Če so lesni peleti nabavljeni pri kakovostnem proizvajalcu, ki ve, kako jih pravilno narediti, jeto zadetek v polno za vso zimo in ne zamudite tega res ugodnega obdobja.